Krijumčari ljudi iz Srbije uhapšeni u Hrvatskoj

Nebojša Marinković (59) iz Niša vozio je kombi u kome se nalazilo 27 ilegalnih migranata iz Iraka i Avganistana, uglavnom maloletnika, medju kojima je bilo i dvoje 12-godišnje dece koje je kod Donjeg Srba upucala hrvatska policija.

Ranije je objavljeno da je na zagrebačkoj Trešnjevki uhapšen državljanin Srbije  krijumcar ilegalnih migranata iz Avganistana.

Nebojša Marinković je zadržan u pritvoru, piše Jutarnji list, zbog opasnosti od bekstva, opasnosti od ponavljanja krivičnog dela i posebno teških okolnosti krivičnog dela. On se tereti za pokušaj ubistva policajca.

Priznao je, piše taj list, da se i ranije bavio krijumčarenjem ljudi, ali dosad nije bio uhvaćen.

Dvoje dece dobilo je prostrelne rane lica.

Migranti su krijumčareni iz Bosne i Hercegovine. HRT je objavio procenu prema kojoj se u BiH nalazi oko 4.000 migranata iz Sirije, Iraka i Avganistana „državama u kojima za njih više nema budućnosti“, a koji nameravaju da nastave put ka Evropskoj uniji.

Hrvatska ima više granične policije nego sve zemlje u regionu u čiju opremu je uložila 120 miliona evra iz evropskih fondova, tvrdi HRT, a ipak traži da Frontex (evropska granična policija) pojača granice duž 1.000 kilometara duge nove balkanske migrantske rute koja vodi od Turske, preko Grčke, Albanije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com