Lepo: Vojska donela mere za povećanje nataliteta

Ministar odbrane u Vladi Srbije Aleksandar Vulin rekao je danas da je Vojska Srbije definisala načine na koje će učestvovati u programu povećanja nataliteta u Srbiji.

„Predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić rekao je da vlada bela kuga i da to jeste jedan od najvećih problema u našoj zemlji. U skladu s njegovim naredjenjima i Vojska Srbije se uključuje u aktivnu borbu za povećanje nataliteta. I Vojska Srbije će kroz svoje mogućnosti učiniti sve da se više radjamo, da stimulišemo radjanje, da pomognemo svakoj porodici koja hoće da ima decu i učini to najlepše što jedna porodica može da uradi – da dobije dete”,rekao je Vulin prilikom posete Vojnoj bolnici u Nišu, a oblavljeno je na sajtu Ministarstva odbrane.

„Upravo zbog toga, Vojska Srbije je već odredila solidarnu pomoć u visini od jedne prosečne zarade za svako novorodjeno dete pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, ali isto tako i uvela da Fond za socijalno osiguranje vojnih osiguranika, koji je do sada plaćao tri pokušaja veštačke oplodnje, od sada plaća četiri pokušaja i pomeriće granicu sa 42 godine na 44 godine. Isto tako, omogućiće da porodica, bez obzira što ima jedno ili više dece, može da konkuriše i da joj bude plaćena veštačka oplodnja za svako sledeće dete“, rekao je Vulin.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com