Nemačka i Francuska pooštravaju migracionu politiku

I nemačka i francuska vlada su u sredu najavile pooštravanje svoje migracione politike donošenjem mera kojim bi se uslovi za korišćenje prava na azil otežali.

U Nemačku se ilegalno vratio imam Ibrahim Muri, pripadnik porodičnog klana iz Bremena, iako je njegov zahtev za azil odbijen, on privatnim avion otpravljen iz Nemačke uz zabranu ponovnog ulaska, izveštava Frankfurter algemajne cajtung.

To je bio povod nemačkom ministru unutrašnjih poslova Zeehoferu da predloži izmene propisa.

Prvo, savezna nemačka policija će pojačati granične kontrole kako bi sprečila da granicu predju osobe koje imaju zabranu ulaska, jer takve osobe ukoliko se nadaju na teritoriji Nemačke imaju pravo na ponovno podnošenje zahteva za azil i proceduru. Do sada je propis o zabrani ulaska poštovan samo na nemačko-austrijskoj granici.

Zatim je stvoren pravni osnov za hapšenje osobe koja u Nemačku udje kršeći zabranu ulaska, a ta će osoba ostati u zatvoru dok traje postupak razmatranja zahteva za azil.

U susret predsedničkim izborima 2022. godine i u nameri da predupredi profitiranje desnice na migracionim pitanjima, Francuska vlada je najavila 20 mera kojima će se promeniti politika azila.

Francuska vlada je, kako javlja Mond, optužila migrante za neke vrste „medicinskog turizma“ u Francuskoj zbog lake dostupnosti besplatne zdravstvene nege za strance. Zato će propisi o tome biti izmenjeni.

Podnosioci zahteva za azil do sada su imali pravo na besplatnu osnovnu zdravstvenu negu od trenutka registrovanja njihovog zahteva. Od sada će to pravo, sem u hitnim slučajevima, sticati tek pošto, po podnošenju zahteva, provedu u Francuskoj tri meseca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com