Razvode se milijarder Ališer Usmanov i gimnastička legenda Irina Viner

Ruski milijarder Ališer Usmanov podneo je zahtev za razvod braka sa Irinom Viner, ruskom gimnastičkom legendom i predsednicom Ruske gimnastičke federacije.

Usmanov i Vinerova su u braku bili 30 godina.

Kako je preneo rsport. ru brakorazvodno ročište je trebalo da bude održano danas, ali bez prisustva bračnih partnera.

Razlozi za razvod nisu obelodanjeni, ali je citirana Vinerova, koja ne očekuje nikakvu buku „ukoliko se lepo dogovorimo“.

Ališer Usmanov je, po rejtingu Bloomberg, peti po bogatstvu gradjanin Rusije sa procenjenom vrednošću bogatstva od 18,7 milijardi dolara.

Kao osobi posebno bliskoj ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, Usmanovu su uvedene sankcije SAD, Velike Britanije i Evropske unije već 28.februara.

Mada  je on objavio da je imovinu u Velikoj Britaniji, čiji je takodje državljanin, preneo na više zadužbina te da joj više nije vlasnik, nije izbegao plenidbu skupocenog automobila, najveće na svetu jahte i nekretnina u Italiji.

Na Sardiniji je tako krajem marta zaplenjen blindirani crni Merzedes Maybach S650 Guard VR10 u vlasništvu Usmanova.

Mašina vredi 670 000 dolara i ne da joj ništa ne može paljba iz mašinske puške nego bi odolela istovremenom udaru dve granate, tako se hvalio Merzedes, a podsećali su u trenutku zaplene italijanski mediji.

Sem skupocenog mercedesa, Usmanovu su na Sardiniji zaplenjene nekretnine u vrednosti od 19 miliona dolara i šest vozila, koja su pripadala njegovim firmama…Ukupna vrednost zaplenjene imovine procenjena je na više od 73 miliona dolara.

Sredinom aprila, Nemačka savezna policija je saopštila da je nakon istrage u ofšor zoni utvrdila da je vlasnik mega jahte Dilbar sestra Ališera Usmanova Gulbakhor Ismailova. Budući da su oboje pod sankcijama, najveća jahta na svetu zadržana je u Hamburgu.

Jahta je duga 156 metara, ima dva heliodroma, najveći bazen ikad instaliran na jednoj jahti, njena se vrednost procenjuje na 735 miliona dolara, a godišnje održavanje na 60 miliona…

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com