Roditelji i deca: Devojčica na audiciji za hor dečaka

Neimenova advokatica iz Berlina verovatno  smatra da čini dobro i svojoj devojčici i istovremeno doprinosi opštoj ravnopravnosti polova.

Pošto je Viši upravni sud u Berlinu presudio da umetničko vodjstvo državnog Berlinskog hora dečaka ima pravo da u taj hor ne primi njenu devojčicu jer joj glas nije u saglasju s glasovima dečaka koji u tom horu pevaju, dakle iz umetničkih razloga, ona je borbu nastavila.

Pred tim istim Sudom izdejstvovala je pravo da njena kći učestvuje na audiciji za takodje poznati Thomanerchor iz Lajpciga. Koji je takodje hor dečaka. Sud je smatrao da umetničko vodjstvo hora devojčicu ne može da odbije pre nego što njen glas umetnički ne vrednuje.

Grad Lajpcig se odluci Suda povinovao. Devojčica je 11. septembra dobila poziv da dodje na audiciju 30. septembra ili 1. oktobra, izvestio je Berliner Morgenpost.

Tada je majka tražila da se njenoj kćeri odobri odlaganje audicije za četiri meseca, u kom periodu bi ona upodobila svoj glas glasovima dečaka iz hora.

Grad Lajpcig je ovaj zahtev odlučno odbio.

To bi, saopštio je grad Lajpcig, značilo privilegovanje jednog kandidata u odnosu na ostale.

A sem toga: “Takvo vokalno preusmeravanje nesaglasno je kako s predstavom o čoveku kakvu ima rukovodstvo hora tako i sa shvatanjem dobrobiti deteta kakvu ima rukovodstvo hora“, saopštio je grad Lajpcig.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com