RPC: Do 2050. godine, Rusa neće biti u Rusiji

Dmitrij Smirnov, predsednik Patrijaršijske komisije za pitanja porodice, zaštitu materinstva i detinjstva dodao je još malo dramatike dramatičnoj demografskoj situaciji u Rusiji.

Osvrćući se na izjavu čelnika Saveta muftija Rusije Ravila Gajnutdina da će za 15 godina trećina stanovnika Rusije biti muslimani, Smirnov je rekao:

„Otprilike tako će i biti. Muslimani radjaju više dece. Ne Tatari, nego baš Kavkasci. Kod Čečena biva po osmoro dece i kod Inguša. Rusi će nestati do 2050. godine. Ovde će živeti sasvim drugi narodi: Čečeni, Inguši, Arapi”, rekao je Smirnov za Radio „Govori Moskva“.

On je dodao da je „kasno da se nešto preduzme kako bi se ispravila situacija“.

Ranije je čelnik Saveta muftija Rusije rekao:

„Prema prognozama stručnjaka, u čiju kompetentnost ne bi trebalo sumnjati, za deceniju i po će 30 odsto stanovništva Rusije činiti muslimani“.

Ruski fond „Javno mnjenje“ objavio je rezultate ankete prema kojoj u Rusiji živi 10 miliona muslimana, koji čine 7 odsto njenog stanovništva.

Samo koji dan ranije slično dramatične demografske ocene objavljene su za Ukrajinu. Rusija i Ukrajina su u političkom i verbalnom ratu po mnogo čemu sličnom odnosima izmedju Srbije i Hrvatske, pa im je, ima li tu mesta komici, i demografska budućnost slična demografskoj budućnosti Srbije i Hrvatske.

Naime, oslanjajući se na demografske projekcije Ujedinjenih nacija do 2050. godine, prema kojima će broj stanovnika Ukrajine pasti na 36,4 miliona, televizijski kanal „1+1“ je računicu izvodio dalje i zaključio da za 200 godina Ukrajinaca neće biti.

Broj stanovnika Ukrajine pre 25 godina je iznosio 52 miliona, danas ih je oko 42 miliona.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com