Smešna strana sveta: Deci u Novosibirsku pokazano kako se prave mali nosorozi

Izložba „Bračne igre životinja: svakom svoj par“ bila je namenjena školskoj deci u Novosibirsku. Autorski prikazi (punjenih) životinja, medju njima nosoroga i vukova, u pozama kojima produžavaju svoju vrstu, podelili su odrasle.

Neimenovani društveni aktivista je podneo prijavu, izmedju ostalog i Ministarstvu kulture, u kojoj traži da se poseta izložbi zabrani mladjima od 18 godina.

Radi se o Ivanu Kvasnjickom, aktivisti Novosibirskog koordinacionog saveta za zaštitu morala, kulture i porodičnih vrednosti objavila je RIA Novosti. On se obratio dečjem ombudsmanu, policiji i Ministarstvu kulture radi „narušavanja prava dece“.

Julija Šuklina, direktorka Novosibirskog državnog muzeja za lokalnu istoriju, u kome se izložba održava, za RIA Novosti je rekla da je bila policija, a javile su se institucije kojima se obratio Kvasnjicki, ali primedbi nisu imali. Izložba traje…

“Kako bismo izbegli bilo kakva pitanja vezana za zaštitu dece, stavili smo uzrastno ograničenje 12+. To je bilo uravnoteženo rešenje ne samo za nas kao organizatora i autora. Mi smo se obraćali i pravnicima, i drugim organizacijama, i svi su bili jedinstveni da je to ograničenje jedino moguće”, rekla je Šuklina.

U video prikazu izložbe i spora oko izložbe, koji su na mrežama emitovali ruski „Откритые медиа“, deca nisu konsultovana.

Autor izložbe genetičar i umetnik iz Peterburga Pavel Glazkov pokušao je da objasni da su takve scene tabuizirane samo medju gradskim stanovništvom i gradskom decom, za decu na selu je scena kad bik naskače na kravu porodični praznik jer to znači da će biti tele i da će biti mleka.

Vlast u Novosibirsku u licu zamenice gradonačelnika Ane Tereškove priznala je umetniku dobar umetnički prikaz najživotnije aktivnosti u životu, kako je rezimirala novinarka Jevgenija Timonova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com