Smešna strana sveta: Ogledace, ogledace moje

Novinar švajcarskog list Zidostšvajc Rene Veber dirnuo je u tekstu „Gde su lepe Olge s Volge“ Ruse tamo gde su svi narodi najtanji: u lepotu njihovih žena.

Veber, koji je u ruski grad Toljati doputovao da gleda Svetsko prvenstvo u fudbalu, a ne da se ženi, napisao je da u gradu sa 700.000 stanovnika nije našao baš mnogo potvrde fame o lepoti Ruskinja. Bilo je izuzetaka koji potvrdjuju pravilo, ali da je lepota opšta pojava to Veber ne bi mogao da potvrdi.

Veberu je odmah u ruskim medijima odgovorila lepota crno na belo, Oksana Fjodorova, mis Rusije i mis Univerzuma:

„Ne znam kako je došao do tog zaključka. Naša slovenska lepota je bila, jeste i biće. Naše su žene medju najlepšim na svetu. Istina, predstave o lepoti se menjaju“, rekla je ona i zaključila da Veber „prosto nije imao sreće“.

Da i mi pomognemo Oksani: u svojim „Gradovima i himerama“ naš se pesnik i diplomata Jovan Dučić izjašnjavao o lepoti švajcarskih žena. Bezobraznije nego Veber o lepoti Ruskinja.

Ali da se ne svadjaju, čudesni Emanuel Kant, nije mrdnuo iz svog Keningsberga (Kalinjingrada) ali je odatle presudio: najlepši narodi su Čerkezi i Gruzijci

Utešno, od Kanta do danas je mnogo vode proteklo i Volgom i ostalim rekama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com