UN : 70 % ubijenih u Gazi su žene i deca, to nije kolateralna šteta

Žene i deca čine 70 odsto ubijenih u sektoru Gaza i to se ne može nazvati kolateralnom štetom pošto je to „kolektivna kazna“ izjavio je generalni komesar Bliskoistočne agencije Ujedinjenih nacija za pomoć palestinskim izbeglicama Filip Lazarini na sednici Saveta bezbednosti UN.

„U Gazi nema bezbednih mesta (…) Više od 670 000 raseljenih lica nalazi se u prepunjenim školama i zgradama Agencije UN za pomoć palestinskim izbeglicama. Oni žive u užasnim antisanitarnim uslovima, ograničena im je količina hrane, spavaju na zemlji bez madraca ili na ulici, pod otvorenim nebom. Glad, očajanje pretvaraju se u gnev protiv medjunarodne zajednice“, rekao je Lazarini, a prenosi ruski list Komersant.

„Prema saopštenjima, 70 odsto ubijenih su deca i žene. Organizacija Save the Children saopštila je juče da je gotovo 3200 dece ubijeno u Gazi za samo 3 nedelje. To je više od broja dece ubijene svake godine u zonama svetskih konflikata, počevši od 2019.godine.To ne mogu biti kolateralne štete. Crkve, dzamije, bolnice, zgrade Agencije UN za, pomoć palestinskim izbeglicama… nisu pošteđeni, previše je ljudi ubijeno u potrazi za sigurnošću. Sadašnja opsada Gaze je kolektivno kažnjavanje“, zaključio je Lazarini.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com