Vojni gubici iz ruskog ugla : poginulo više od 14 000 ukrajinskih i 1351 ruski vojnik

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije je danas objavilo svoje podatke o vojnim gubicima ruske i ukrajinske strane u sukobu koji na teritoriji Ukrajine  traje od 24.februara kada je Rusija počela „specijalnu vojnu operaciju“, kako je naziva Moskva, ili rat protiv Ukrajine, na čemu insistira Zapad.

Prema rečima Sergeja Rudskog, prvog zamenika načelnika Generalštaba Vojnih snaga Rusije, Vojne snage Ukrajine „nepovratno su izgubile više od 14 000 vojnika, dok su sanitarni gubici oko 16 000“.

On je, kako prenose ruski mediji, rekao da su ukrajinski gubici u tkz zoni OOS (operacija objedinjenih snaga) u Donbasu oko 16 000 od čega su oko 7000 poginuli.

To je oko 26 odsto od  ukupno 59 300 ljudi, koliko je , po rečima Rudskog, na početku operacije bilo „najbolje obučenih pripadnika ukrajinske vojske, Nacionalne garde i nacionalističkih formacija“ u zoni OOS u Donbasu.

Inače, ukazom ruskog predsednika Vladimira Putina, porodici svakog poginulog ruskog vojnika treba da bude isplaćeno po 7 miliona rubalja(66 370 evra) , a u operaciji u Ukrajini povredjeni ruski vojnik treba da dobije 3 miliona rubalja.

Na Moskovskoj berzi, koja je posle mesec dana pauze u četvrtak obnovila (ograničena) trgovanja, 1 evro je trgovan za 105,4679.

Rusija je takodje objavila da će „na oslobodjenim teritorijama“ svim penzionerima i onima koji platu primaju iz budžeta isplatiti jednokratno po 10 000 rubalja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com