Bivši hrvatski ministar: Nama putokaz da bude ponašanje Nemačke

Bivši hrvatski ministar finansija Slavko Linić usprotivio se gradnji terminala za tečni gas u Jadranu i pozvao Hrvatsku da gleda šta radi Nemačka.

„Ja sam osoba koja je protiv plovnog objekta koji gura američka strana“, tekao je Linić za riječki Novi list.

On smatra da izgradnja LNG terminala u Jadranu sem sto je ekološki loše rešenje ne donosi ni posla za hrvatske gradjevinare, montažere i opremaše.

„To je uvoz opreme negdje iz svijeta. S druge strane, neću govoriti da je ekološki teže od kopnene varijante. Mi moramo vidjeti što je hrvatskoj strani bolje, ja tvrdim da je kopnena varijanta bolja. Moramo zaposliti hrvatske tvrtke, samo tako raste proračun, dolazi do gospodarskog rasta“, rekao je Linić.

On je upozorio da to i „neće biti tako veliki terminal“.

„Moramo shvatiti da dolaskom ruskog plina u Njemačku, mi moramo zaboraviti na važnost našeg LNG za Evropu. Putokaz nam mora biti ponašanje  Njemačke, sigurno dolazi ruski plin u Evropu. Nama je svejedno koja je strana, ali moraju ulagati u rafinerije“, rekao je Linić za Novi list onog dana kada su madjarski MOL i ruski Rosnjeft gotovo simultano saopštili, MOL da je spreman svoj udeo u zagrebačkoj Ini da proda, a Rosnjeft da je spreman da ga kupi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com