Ko se bavi propagandom: Glas Amerike ili RT?

Amerikanci i Rusi su nastavili svoju bitku za svetsko prvenstvo – prvo su Amerikanci okačili Sputnjiku i RT Amerika oznaku inostranih agenata, a onda su Rusi pripretili da bi istu oznaku moglo da dobije devet medija (Glas Amerike, Slobodna Evropa…) koje finansiraju SAD, a deluju na teritoriji Rusije.

Ruski odgovor na američku medijsku provokaciju naročito je zaprepastio senatora Džona Mekejna. On je, najjednostavnije rečeno, mrtav ozbiljan izjavio da Amerika može ono da uradi RT jer taj medij širi propagandu dočim Rusija ne može to isto da učini medijima koje finansira Amerika pošto oni šire slobodu i istinu.

SAD „kao zaštitnik slobode reči i sredstava masovnih komunikacija po celom svetu, žele da se zna da ne treba izjednačavati  RT i takve TV mreže kao što su Glas Amerike, Radio Sloboda, CNN ili BBC“.

Zapadni mediji, nastavio je Mekejn, „traže istinu, razotkrivaju laž i pozivaju vlade na odgovornost“, a saradnici RT su „propagandisti, koji dezavuišu istinu, šire laži i pokušavaju da podriju demokratske vlade“.

Džonu Mekejnu brzo su odgovorili iz Moskve da tamo CNN nije pominjan, a istom merom mu je uzvratila glavna urednica RT Margareta Simonjan.

Ona je izjavila da se američki mediji bave samo piarom ruske opozicije i antipiarom predsednika države Vladimira Putina, američki mediji u Rusiji „rade prosto kao pres služba ruske opozicije“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com