Cena nafte raste zbog saudijskih prinčeva

Nafta tipa brent trguje se trenutno po ceni od 63,58 dolara za barel što je za 2,4% viša cena nego juče i najviši rast cene nafte od jula 2015. godine.

U dva dana vikenda jedanaest saudijskih prinčeva je uhapšeno, jedan je poginuo u udesu helikoptera, a dvojica su smenjeni sa svojih visokih bezbednosnih funkcija.

To je već mnogo vesti za berze iz zemlje koja presudno utiče na tržište nafte. Tako zgusnuti dogadjaji očito upućuju berze na zaključak da će se moć krunskog princa Muhameda bin Salmana sličnim dogadjajima još stabilizovati.

Bogatstvo 11 uhapšenih (zadržanih) i dvojice smenjenih prinčeva bez svake je sumnje sudbinski vezano za naftu, a firme, nepokretna imovina i novac uhapšenih biće zamrznuti. To mora imati ozbiljne posljedice po naftne poslove.

Komitet za borbu protiv korupcije, kome je na čelu krunski princ Muhamed bin Salman, ovlašćen je da sprovodi sopstvene istrage, da hapsi, izriče zabranu putovanja, zamrzava bankovne račune i vrši druge radnje u okviru borbe s korupcionim šemama i učesnicima u njima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com