I slovenačko-srpski poreznik Ivan Simič u Rajskim papirima

Izveštavajući o novom of šor otkriću nazvanom Rajski papiri, Hrvatska radio televizija je objavila da se na ovom novom spisku nalazi čak sedamdesetak Slovenaca. Ali joj je za oko zapao samo Ivan Simič, bivsi šef poreskih uprava u Sloveniji i Srbiji.

Sudeći po izveštavanju slovenačkog lista Delo, i Slovencima izgleda kao da je kiparska veza Ivana Simiča ono sto u Rajskim papirima i njih najviše zanima.

Ivan Simič se već izjasnio o svojim vezama s jednom firmom na Kipru – M.E.Nominees, koja se bavi upravljanjem tamošnjim firmama klijenata koji su po pravilu iz Slovenije, kao i o svom vlasništvu u dve kiparske firme. Simič je rekao da su vlasnici firme M.E.Nominees njegove kolege, pa kad nekome treba da firmu registruje na Kipru, on mu preporuči svoje kolege. Nezgodno je, bar kako piše Delo, šyo neki klijenti firme M.E. Nominees duguju porez slovenačkoj državi.

Dok je bio prvi poreznik Slovenije, vlasništvo u svojoj kiparskoj firmi Simič je parkirao kod kolege, pa ga kaže, kad više nije bio šef poreske uprave, vratio.

Priča vuče na triler, dakle zanimljiva je za čitanje, ali pitanje je: šta je bio epilog Panamskih papira?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com