Dogovor sa Predsednikom : 492 radnika Fijata dobila otpremnine

Svih 492 radnika Fijata iz Kragujevca, koji su proglašeni za tehnološki višak dobilo je danas otpremninu od 93 000 dinara po godini staža, a u skladu sa dogovorom koji su postigli da predsednikom Aleksandrom Vučićem, izjavila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić za TV Prva.

Prema dogovoru, radnicima koji su tehnološki višak isplaćuje se 790 evra za svaku godinu radnog staža kod FCA Srbija doo Kragujevac i njegovih povezanih lica, a ukoliko je zaposleni ostvario godine staža u Grupi Zastava Vozila AD Kragujevac, Zastava automobili  doo Kragujevac, Zastava rezervni delovi i Zastava Auto doo Kragujevac pre 2011.godine 500 evra za svaku punu godinu staža u Zastavi.

Ostalih 1500 radnika su dobili rok do sledećeg petka da se odluče da li žele da ifu na rad u neku od Stellantisovih fabrika u inostranstvu.

Koliko će tamo ostati zavisi od roka u kome će u Kragujevcu početi najavljena proizvodnja električnog automobila o cemu su država i Stellantis potpisali ugovor o investiciji od 190 miliona evra od čega država Srbija obezbedjuje 48 miliona.

Radnicima su ponudjene dve varijante boravka u inostranstvu : boravak od 18-20 meseci s kraćim odmorima u zemlji ili na svaka tri meseca rada u inostranstvu mesec dana boravka u zemlji.

Za rad u inostranstvu je predvidjen bonus od 11000 +6000 evra, a kako će se isplaćivati zavisi od opcije za koju se zaposleni odluci.

Ostalo je nejasno odakle će se isplaćivati ove otpremnine i bonusi. Iz pomenute nove zajedničke investicije kompanije Stellantis i države Srbije?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com