Gasprom: Izvoz u Evropu porastao za 15%

Prema preliminarnim podacima, Gaspromove isporuke zemljama u inostranstvu (odnosi se na EU bez Baltičkih zemalja i Tursku) od 1. januara do 15. juna 2016. godine povećane su za 15% u poređenju sa istim periodom prošle godine, izjavio je izvršni direktor Gasproma Aleksej Mier.

Miler

„U apsolutnim ciframa, rast iznosi 10,2 bcm prirodnog gasa. Pojedinačno, Italija je iznova pokazala dobre rezultate. U 2015. godini, Gasprom je povećao isporuke ovoj zemlji za 12,6% i totalnom iznosu od 24,4 bcm. Ovo je drugi najveći rezultat u istoriji Gaspromovog izvoza u Italiju. Potražnja Italijanskih kupaca nastavlja da raste – od 1. januara do 15. juna, isporuke su povećane za 5,3% u poređenju sa prošlogodišnjim rekordnim nivoom. Kao rezultat toga, Italija je sada ispred velikog kupaca poput Turske i zauzima drugo mesto među svim zemljama uvoznicama“, rekao je Miler.

On je dodao su isporuke Nemačkoj povećane su za 9,1%, Poljskoj za 32,3%, Francuskoj 34,6%. A, izvoz Velikoj Britaniji povećan je značajno – za 80,4%

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com