Lavrov : Ne damo da nas opet odžepare!

Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov je u već razglašenom intervjuu italijanskoj televiziji Mediaset  rekao da je Rusija smislila novi način plaćanja za isporučeni gas jer bi dosadašnji način plaćanja ostavljao otvorenom mogućnost da opet bude odžeparena.

„Nama su ukrali novac, više od 300 milijardi dolara. Uzeli i ukrali. Veći deo te sume dobijen je za isporuke gasa i nafte. To je postalo moguće zato što je Gazprom bio prinudjen da svoje pare drži na svojim računima u zapadnim bankama, a po vašim pravilima. Kad im se prohtelo da kazne Rusiju – pokrali su ih“ rekao je Lavrov.

„Sad nam predlažu da nastavimo da trgujemo kao ranije, a da pare ostanu da leže kod njih. Kad požele da ih opet odžepare. Eto šta je razlog. Iz nekog razliga o tome niko ne govori. Gde je pošteno novinarstvo?“, zapitao se Lavrov.

„Sad smo mi predložili da se isporuke smatraju plaćenim ne onda kad legnu dolari ili evri u Gazprimbank nego kada oni budu konvertovani u rublje, koje će tad već biti nemoguće ukrasti. I to je cela istorija“, rekao je on.

I zaključio :“Nemamo prava pred sopstvenim narodom da dozvolimo Zapadu da nastavi sa svojim lopovskim navikama“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com