Litijumske baterije : Kako stići i prestići Kinu?

Prema podacima Benchmark Mineral Intelligence, na koje se poziva Vašington post, u Kini su početkom ove godine postojale  čak 93 fabrike za proizvodnju litijum jonskih baterija, neophodne komponente solarnih ploča, vetroturbina i električnih automobila, dok su  u SAD postojale samo četiri.

Ako bi se sadašnji trend nastavio, tvrdi isti izvor, Kina će do 2030.godine imati 140 fabrika za proizvodnju litijum jonskih baterija, Evropa 17, a SAD samo 10.

Evropska unija je 2017.godine osnovala Evropsku alijansu za baterije (EBA), čiji je cilj da Evropska unija do 2024.godine postane drugi u svetu proizvodjač litijum jonskih baterija, posle Kine, a ispred SAD i ostatka Azije.

Oktobra prošle godine, Evropska unija je osnovala Evropsku alijansu za retke metale (ERMA), čiji je cilj da EU bar kad je litijum u putanju do 2025.godine postane samodovoljna u proizvodnji baterija, budući da je u Briselu zaključeno da je većina retkih metala prisutna i u Evropi.

Borba SAD i Evrope za nezavisnost od Kine u ovom domenu intenzivira se, bar kad je reč o planovima. Stav da se evropska i američka privreda ne mogu sa kineskom konkurencinom izboriti bez debele finansijske pomoći države – pobedio je.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com