Medvedev tupoglavima u Kijevu: Ne svidjaju vam se cene struje, možemo ih povećati

Ruski premijer Dmitrij Medvedev na Fejsbuku se čudi „izjavama ukrajinskih kolega o saradnji sa Rusijom“ i na jednu od poslednjih – naime, prigovor Ukrajine da je dogovor o isporuci električne energije i uglja iz Rusije u Ukrajinu i Krimski federalni okrug suprotan interesima Ukrajine – nudi zanimljvo rešenje.

„Hoću da podvučem dve stvari za tupoglave. Prvo. Na osnovu ugovora struja se isporučuje Ukrajini i Krimskom federalnom okrugu, odnosno u Rusiju. Baš tako. I nikako drukčije. Drugo. Ako se našim ukajinskim partnerima ne svidjaju cene električne energije, mi možemo da ih povećamo“, tako kaže Medvedev na Fejsbuku, a prenose ruski mediji.

Poslednjih dana decembra prošle godine ukrajinska kompanija Ukrinterenergo i ruska Inter RAO potpisale su ugovor o isporukama struje iz Rusije Ukrajini i Krimu pod istim cenovnim uslovima. Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk je neki dan prozvao ukrajinskog ministra energetike Vladimira Demčišina jer je tim ugovorom Krim praktično priznat kao deo Rusije, odnosno njen „federalni okrug“.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com