Milo Đukanović: Gorivo je luksuz

Crnogorski premijer Milo Đukanović rekao je da je gorivo u crnogorskim uslovima pokazatelj višeg kvaliteta života i luksuza, pa je uvođenje naknade od sedam centi po litri goriva logičan potez za popunjavanje budžetskih deficita, prenosi RTCG.

Prihodi od te takse, kako je poručio Đukanović, biće iskorišćeni za uredno servisiranje kredita za unapređenje putne infrastrukture.

„Radi se o proizvodu koji je u našim uslovima pokazatelj višeg kvaliteta života i luksuza i zato mi se čini vrlo logičnim i odgovornim što je Vlada opredjelila da upravo u vremenu kada je došlo do pojeftinjenja cijena goriva, zbog pada cijena nafte na svjetskom tržištu, podigne cijenu i tako obezbijedi dio nedostajućih prihoda kojima bi rješavala deficite i obezbijedila uredno servisiranje kredita za unaprijeđenje putne infrastrukture“, kazao je Đukanović.

Na taj način će se, kako je pojasnio, obezbediti deo nedostajućih prihoda kojima bi Vlada rešavala deficite i kojima bi obezbedila uredno servisiranje kredita upravo za unapređenje putne infrastrukture.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com