Može li sa teritorije SAD da se isključi struja u celoj Rusiji?

Tokom „Direktne linije s Putinom“ postavljeno je pitanje da li je tačno da se sa teritorije SAD može isključiti struja u celoj Rusiji.

Ruski predsednik je rekao da je današnji svet povezan i da je tekst u Njujork tajmsu, zbog koga je američki predsednik taj list nazvao izdajničkim, čitao i on, ali ne zna da li se radi o istinitoj informaciju ili spinu.

Putin je rekao da se treba razabrati o čemu je reč.

U svakom slučaju, rekao je on, kad je reč o kritički važnoj infrastrukturi ne samo da „moramo misliti kako da se zaštitimo, nego i radimo na tome“.

Putin je rekao da je Moskva pozivala Vašington na dijalog o utvrdjivanju pravila u sajber oblasti, ali razuman odgovor iz Vašingtona nije dobila.

Bivši predsednik Barak Obama se bio saglasio, ali ništa nije uradio,rekao je Putin. Poziv je upućen i sadašnjoj administraciji…

Na pitanje da li će se sastati s američkim predsednikom Donaldom Trampom i koji pozitivan rezultat za Rusiju od tog susreta očekuje, koliko uopšte može da učini Tramp za poboljšanje rusko-američkih odnosa, Putin je rekao da je dijalog uvek dobar i, ako druga strana ima interes, „Mi smo spremni“.

„Mi vidimo šta se dešava u unutrašnjoj politici SAD i da postoji masa ograničenja, a sad još počinje izborna kampanja. Neće sve biti jednostavno, deo američkog establišmenta spekuliše i pokušava nešto da ulovi u mutnoj vodi i pušta fake news. Ali ako sa druge strane bude spremnosti, imamo o čemu da razgovaramo“, rekao je Putin.

On je rekao da su američke sankcije Rusiji velika greška i izrazio nadu da će „oni to shvatiti i grešku ispraviti“.

Uprkos sankcijama, rekao je ruski predsednik, razmena izmedju Rusije i SAD raste.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com