Rosnjeft: Hodorkovski bunca

Ruska naftna kompanija Rosnjeft s prezrenjem je odbacila optužbe Mihaila Hodorkovskog, bivšeg šefa bivše kompanije Jukos, da šef Rosnjefta stoji iza jučerašnjeg hapšenja ruskog biznismena Vladimira Jevtušenkova.

„To je na granici bunila. Sramota je da čovek, koji poznaje naftni sektor govori takve gluposti. Jer čak i ako bismo mi dodali već padajućoj proizvodnji nafte padajuću proizvodnju Bašnjefti, od toga naši podaci ne bi postali bolji. To je baš glupost“, rekao je portparol kompanije Mihail Leontijevi dodao da je proizvodnja Rosnjefta „apsolutno stabilna“

„Izvesno njeno snižavanje povezano je s tim što se kompanija aktivno bavi racionalizacijom servisa. Mi smo odrekli usluga nekih veoma ozbiljnih servisnih kompanija jer one prosto povećavaju cene. Mi imamo izuzetno povećanje efikasnosti“, rekao je Leontijev, a prenosi ruski list Vzgljad.

Rosnjeft je još od marta pod udarom zapadnih sankcija. Firmi je odobreno da koristi pomoć iz Fonda nacionalnog blagostanja Rusije.

Prema informacijama Interfaksa vrednosni papiri Jevtušenkove kompanije „Sistema“ (telekomunikacije, mikroelektronika, IT servis) znatno su iugubili na ceni na Moskovskoj (27 odsto) i Londonskoj berzi (32,3 odsto) a banka UBS je Bašnjeft skinula sa spiska akcija naftnih kompanija najatraktivnijih za kupovinu.

 

 

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com