Koga najbolje plaća Putin?

Igor Sečin, šef ruske državne kompanije Rosnjeft i, po rang listi magazina Forbs, drugi Rus po moći u svetu, voli da se tuži sa medijima. Ni po jada, ali voli i da dobija sporove, kao protiv magazina Forbs Rusija ili poznatog ekonomskog lista Vedomosti. Zato Forbs Rusija, koji se na presudu žalio, ove godine nije objavio kolika je godišnja plata Sečina, ali je čitaoce uputio na prošlogodišnji podatak zbog čijeg je objavljivanja (kao preteranog) nepravomoćno kažnjen uz napomenu da je Sečin 2013. godine zaradio manje nego 2012.

Dakle, rang lista najbolje plaćenih menadžera Rusije, na kojoj naravno vode direktori državnih kompanija, ove godine je objavljena bez Sečina, a po njegovoj izričitoj želji.

Tako je na prvo mesto liste od 25 u 2013. godini najbolje plaćenih direktora, izbio Andrej Kosin, direktor VTB sa 37 miliona dolara, za njim ide Aleksej Miler iz Gasproma sa 25 miliona dolara, pa Mihail Kuzovljev iz Moskovske banke sa 17 miliona dolara, pa German Graf iz Sberbanke sa 16 miliona dolara… Ukupno su njih 25 prošle godine zaradili 291 milion dolara. Godinu dana ranije (2012) zaradili su ukupno 7 procenata manje.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com