Vučić: Dok sam ja živ, reket Srbija plaćati neće!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je izjavio da će Srbija 30. ili 29. decembra pustiti gas gasovodom „Balkanski tok“ kao delom gasovoda „Turski tok“.

„Do kraja godine mi ćemo pustiti gas, naša ekonomija će se razvijati i zauzeće prvo mesto po rastu u Evropi ove godine i naredne tri godine. Dok mene „strašnog diktatora“ ne svrgnu, Srbija će se ponašati domaćinski i kupovaće ono što je u njenom interesu. Zahvalni smo ruskim kolegama za korektnost u ovom pitanju. Sve teče normalno, mi ćemo 30. ili 29. decembra pustiti gas“, rekao je Vučić posle današnjih razgovora s ruskim ministrom inostranih poslova Sergejom Lavrovim, a prenosi TASS.

Što se pretnje američkim sankcijama tiče, Vučić je rekao:

„Mi ćemo kupovati najkvalitetniji i najjeftiniji gas, platiti reket bilo kome na svetu, dok sam ja živ, nećemo“, rekao je Vučić.

Prenoseći ovu vest, ruski list Komersant podseća da je Vučić ranije izjavio da se završavaju pripreme za puštanje „Balkanskog toka“ krajem novembra.

Ruska kompanija Gazprom nedavno je objavila da je prosečna cena ruskog gasa za Evropu u 2020.godini pala na 128-130 dolara za 1000 m3.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com