Šta je rekao Lavrov za vakcinu: U stalnom smo kontaktu!

Stručnjaci Rusije i Srbije nalaze se u stalnom kontaktu oko praktičnih pitanja razrade vakcine i njene proizvodnje koja će slediti, rekao je ruski ministar Sergej Lavrov tokom današnjeg boravka u Beogradu citiran na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

„Potvrdili smo zajedničko nastojanje da intenziviramo saradnju u borbi s posledicama koronavirusne infekcije. Mi smo već sakupili dobro iskustvo“, rekao je Lavrov.

Ruska vakcina Sputnjik V registrovana je 11. avgusta, a ruska vakcina EpiVakKorona 14. oktobra.

Jula meseca 2020. godine, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će gledati da Srbija bude medju 30 prvih država čiji će gradjani vakcinu protiv Covid-19 dobiti pre kraja 2020. godine.

Juče je ministarka za rad i zapošljavanje i članica Kriznog štaba za borbu protiv Covid-19 Darja Kisić Tepavčević izjavila da u Srbiji neće biti primenjena nijedna vakcina koja nije prvo registrovana u zemlji u kojoj je proizvedena, a zatim registrovana i u Srbiji.

Vakcinacija stanovništva protiv Covid-19 počela je u Kini, zatim 5. decembra u Rusiji, pa 8. decembra u Velikoj Britaniji, a danas je kao prva osoba, van učesnika kliničkih ispitivanja, vakcinisana i medicinska sestra Sandra Lindsi u SAD…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com