Za sedam godina sav gradski saobraćaj na električni pogon

­Za sedam godina nijedan autobus u gradskom saobraćaju Beograda neće biti na dizel gorivo, tako je zaključeno na današnjem sastanku Radne grupe za kvalitet vazduha, kojom predsedava premijerka Ana Brnabić.

U tom periodu svi autobusi u gradskom saobraćaju Beograda trebao bi da budu na električni pogon ili hibridni, navodi se na sajtu Vlade Srbije.

Radna grupa je zaključila da bi Beograd trebalo da daje primer ostalim gradovima, pa se najavljuje : raspisivanje tendera za uspostavljanje prevoza rekama i tendera za nabavku 520 autobusa na gas u narednih pet godina.

Stranka moderne Srbije se pre desetak dana pohvalila da je njena  poslanica Tatjana Macura tokom jedne televizijske emisije uspela da odgovori beogradske vlasti od kupovine 100 dizel autobusa.

Prema saopstenju te stranke, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je na javnom saslušanju u Skupštini Srbije na temu „Kvalitet vazduha“ rekao da je posle njenog ukazivanja, izvršio dodatnu proveru s gradskom administracijom i Ministarstvom za zaštitu životne sredine i onda insistirao da se ta odluka promeni.

Vesić je učesnike skupa obavestio da je Beograd odustao od kupovine dizel autobusa i sva će sredstva preusmeriti na nabavku autobusa koji koriste gas.

Narodna poslanica Tatjana Macura najavljuje da će ispratiti u kojoj meri će Goran Vesić održati dato obećanje i obavestiti gradjane ukoliko primeti bilo kakvo odstupanje od date reči,navodi se u tom saopštenju.

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com