Agenda madjarskog predsedavanja EU : Demografija

Jedna od sedam tačaka na kojoj Madjarska tvrdi da će insistirati tokom šestomesečnog predsedavanja Evropskom unijom su demografija i migracije .Vladajuća stranka u Madjarskoj oštro se suprotstavlja mišljenjima da bi demografske probleme u Evropi trebalo rešavati migracijama.

Prema anketi Maria Kopp instituta za demografiju i porodicu,a čije rezultate je preneo Hungary Today, Madjari su zabrinuti zbog demografskih iskušenja Evropske unije i misle da bi EU morala da istakne kao svoje prioritete podršku porodici i radjanju dece.

Prema anketi obavljenoj medju 1000 odraslih stanovnika Madjarske izmedju 9. i 21.maja, njih 78 odsto misli da EU ima ozbiljne demografske probleme , a 73 odsto misli da to ugrožava budućnost EU.

Da Evropska unija u imigraciji vidi rešenje za depopulaciju smatra 80 odsto anketiranih, a njih 81 odsto da imigracija raste,a radjanje u EU opada.

Da bi EU morala više pažnje da posveti porodici misli 88 odsto anketiranih,a 78 odsto je saglasno sa tim da Madjarska podstiče svest o podršci porodici za vreme svog predsedavanja EU.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com