Američka industrijska špijunaža: Mediji su krivi za sve

Iz Nemačke stiže bomba-vest, koja se, na kraju krajeva, mogla i očekivati. Šef Nemačke službe za zaštitu ustavnog poretka, odnosno kontraobaveštajne službe Hans Georg Maasen izjavio je da za tu službu američke industrijske špijunaže u nemačkim firmama nije bilo, dok se ne dokaže suprotno.

U intervjuu Handelsblatu, Maasen je rekao da za medije pretpostavke mogu biti dovoljne za izvodjenje zaključaka, ali ne i za Službu za zaštitu ustavnog poretka Nemačke.

„Mi u ovom trenutku nemamo saznanja o tome. Ali uzimamo prigovore ozbiljno i radimo na njima. Dok prigovori nisu optužujući i dokazivi, ne smatram ozbiljnom debatu koja se o partnerskim službama vodi u Nemačkoj“, rekao je Maasen.

Nedeljnik Špigl je prošlog meseca optužio Nemačku obaveštajnu službu (Bundesnahrihtendinst – BND) da je za potrebe Nacionalne agencije za sigurnost SAD špijunirala evropske vojne firme, ali i organe evropskih država, posebno Francuske. Špijuniran je Erbas, firma oštar tržišni konkurent američkom Boingu. Vlada Angele Merkel ozbilljno je osumnjičena da je o tom špijuniranju bila obaveštena.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com