Austrijanci: Bez 3.000 evra nema života

Vrednim radom i dobrim obrazovanjem nemoguće je biti finansijski nezavisan, tvrdi većina Austrijanaca u aktuelnoj studiji smatrajući da je dobar život moguć tek sa 3.000 evra mesečnih prihoda, prenosi sarajevski internet portal capital.ba.

austrija

U proseku Austrijanci tokom života kroz rad zarade oko milion evra, a čak 90 odsto smatra da su njihova primanja niska ili prosečna te da put ka bogatstvu može da vodi samo preko nasledstva ili dobitka na lotu, pokazuje studija „Alianc“ grupe.

Da bi mogli dobro da žive Austrijanci žele prihode u visini od 3.000 evra mesečno, gotovo duplo više od stvarnog prosečnog neto prihoda.

Glavni analitičar grupe „Alianc“ Martin Brukner kaže da je „88 odsto Austrijanaca je mišljenja da novac vlada svetom i svaki drugi je uveren da nema dovoljno novca da može bezbrižno da živi“.

Anketa pokazuje da mnogi strahuju da je teškim radom gotovo nemoguće postati finansijski nezavisan i priuštiti sebi sve.

Anketa pokazuje da mnogi strahuju da je teškim radom gotovo nemoguće postati finansijski nezavisan i priuštiti sebi sve.

Uzor na putu do bogatstva Austrijancima je Didi Matešić, vlasnik „Red Bula“, a tek potom slede Bil Gejts, Frenk Stronah i Voren Bafet.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com