BBC ima zgradu vrednu milijardu funti, a njihovi radnici jedu rukama

Čitajući britanske listove poput Daily Mail-a, Guardian-a i sličnih lako bi se mogao steći utisak da je Velika Britanija zemlja apsurda. Pored restorana brze hrane u bolnicama, tu je i slučaj jedne od najvećih televizijskih stanica na svetu – BBC-a. Naime, u toj kompaniji, koja se diči novom zgradom vrednom milijardu funti, zaposleni su prinuđeni da jedu rukama!

Kako izveštavaju britanski mediji, zaposleni su uputili veliki broj žalbi zbog manjka servisa za ručavanje. Zbog toga se dolazi do situacija da zaposleni rukama moraju da jedu pečeno meso i krompir.

Dara Megvajer, jedna od zaposlenih u BBC-u, u žalbi časopisu koji se objavljuje u okviru kompanije napisala je: „Molim te Bože, ne želim glup izgovor, samo želim nož i viljušku u haosu koji se zove kantina ‘samo za zaposlene’ u NBH-u (New Broadcasting House – ime nove zgrade BBC-a prim.aut) – mala, loše dizajnirana i uglavnom prepuna prostorija u kojoj nažalost često fali osnovni servis za ručavanje.“

Sličan problem postoji i u drugim zgradama BBC-a, saznaje Daily Mail, a glavni krivci za ovakvu situaciju, pored same kompanije, su zaposleni koji kradu viljuške, kašike i noževe iz kantine.

Portparol BBC-a je samo kratko poručio da pružalac ketering usluge „radi na rešenju ovog problema“, te je zaposlene zamolio da „ne odnose metalni servis za ručavanje iz kantina“.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com