Milanoviću, ugledaj se na Orbana!

Radnici hrvatske naftne kompanije INA pozvali su hrvatskog premijera Zorana Milanovića da se ugleda na svog madjarskog kolegu Viktora Orbana koji je, prkoseći celoj Evropi, stao u zaštitu radničkih i nacionalnih interesa.

Takav su poziv članovi Odbora za zaštitu Ine uputili hratskom premijeru pre nego što su danas krenuli da protestuju isped zgrade Vlade Hrvatske na Markovom trgu. Oni traže da Vlada Hrvatske spreči zatvaranje Rafinerije Sisak i, kako kažu, obezbedi poštovanje sudskih odluka i potpisanih ugovora o modernizaciji hrvatskih rafinerija.

Za danas je u Županijskom sudu u Zagrebu zakazano pripremno ročište u postupku protiv šefa madjarske kompanije MOL Žolta Hernandija , na kome se ne očekuje njegovo pojavljivanje. Ali se očekuje da sud odredi termin sudjenja Hernandiju u odsustvu.

Hernandi se tereti da je sa 10 miliona evra podmitio bivšeg hrvatskog premijera Iva Sanadera kako bi MOL-u obezbedio upravljačka prava u Ini, iako za to nije bilo osnova u postojećoj vlasniškoj strukturi.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com