Berluskoni sve ostavio kćeri i sinu iz prvog braka

Otvoren je testament bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija i on je onaj deo svoje imovine koju je mogao da ostavi kome želi, ostavio kćeri i sinu iz braka sa Karlom Elvirom Del’Olo Marini i Pjeru Silviju Berluskoniju, objavila je italijanska novinska agencija ANSA.

Po italijanskom zakonu, dve trećine imovine roditelja na ravne delove dele sva deca, a jednu trećinu roditelj – vlasnik može ostaviti kome hoće.

Tako je svih petoro Berluskonijeve dece – Marina i Pjer Silvijo, kao i deca iz braka za Veronikom Lario Barbara, Eleonora i Luidji-dobilo po isti deo od dve trećine imovine, a Marina i Pjer Silvio još po jednu šestinu.

Berluskoni je testament napisao. 2006.godine, a 2020.godine ga je dopunio otpisom po 100 miliona evra svom bratu, poslednjoj partnerki i bivšem poslovnom partneru.

Kako je ranije pisala Corriere della Sera, ukupna Berluskonijeva imovina procenjuje se na oko 4 milijarde evra.

Čine je :10 kuća u Italiji, dve jahte, jedrilica, automobil Audi 17,  Fudbalski klub Monca i 61 odsto akcija u holdingu Fininvest, a na čelu Saveta direktora Fininvesta je Berluskonijeva kći Marina Berluskoni (56), koju opisuju kao surovu poslovnu ženu.

Berluskini je, tvrde italijanski mediji, odobrio svojoj deci da, u slučaju potrebe, prodaju svu imovinu, sem vile San Martino u Arkoni.

Silvio Berluskoni je umro 12.juna ove godine, a Italija ga je ispratila s nezapamćenim počastima što se u toj zemlji nije svidelo baš svima.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com