Smešna strana sveta : Prigožin se vratio u Rusiju po svoje milijarde

„I kako sad treba da se misli o Prigožinu, prema liniji partije? Je li on danas loš ili dobar, više se ne snalazim? Televizor kaže da nije dobar, ali je ipak čovek“

Rusi su nevidjeno duhovit svet i smehotresno je čitati njihove komentare vesti na različitim forumima. A ovako, kako je citirano, reagovao je Maxi 555 na sinhronizovanu predstavu više medija, medju njima državne televizije Rusija 1 i peterburškog portala Fontanka, sa video snimcima pretresa vile biznismena i šefa privatno-državne vojske „Vagner“ u mestu „Severni Versaj“ kraj StPeterburga od 25.juna  i informaciju da je Prigožin od 20.juna  prošle godine nosilac ordena „Heroj Rusije“.

Pre toga je Izvestija pozivajući se na kanal „78“ objavila da je Prigožinu iz prethodnog pretresa od 24.juna vraćeno 10 milijardi rubalja, a njegovom medija holdingu „Patriot“, njegovom kabinetu i Centru „Vagner“ sva oduzeta tehnika!

Snimci  vile je trebalo da razgneve Ruse, a pre su ih nasmejali : u raskošnoj vili se vidi ogroman malj na kome piše „U slučaju teških pregovora“, pa prostorija za kompletnu medicinsku reanimaciju iz doba epidemije koronavirusa, pa soba za molitve, pa regal pun perika, falsifikovani pasoši i klasika : oružje i pare…

„Uzdržavam se poslednjom snagom : sad ću da eksplodiram“ potpis Mihail Mikušin

„I šta tu imamo? I malj za pregovore je tu, ali i reanimacija za slučaj da se predomisli. A lepo živeti nije zabranjeno“, kaže AIBerkut.

A naročito se inspirisao čitalac potpisan sa Gost :

„Duma i vlada isto tako žive. A njih je teško slikati.

Nešto su se zbunili to je vila Šojgu.

I šta su istražitelji interesantno tamo hteli da nadju – plan okupacije Pariza sve sa Ajfelovom kulom?“.

Dobro obavešteni mediji su već javili, a beloruski predsednik Alekdandar Lukašenko je potvrdio da  Jevgenij Prigožin više nije u izgnanstvu u Belorusiji. Seo u avion i zapalio za StPeterburg, ko slobodan čovek. Pošto je izjavio da su nove pobede na bojnom polju tek pred njim i njegovim borcima.

“ Moj krimos i moj heroj“, kaže čitalac portala Fontanka, koji se potpisuje sa 280084436, „Što dalje, sve smešnije. Šta li će izmisliti sutra“, kaže opet Gost.

Posle višednevnih pretnji i žalbi na rusko Ministarstvo odbrane, Jevgenij Prigožin, biznismen i šef privatne vojske „Vagner“, za koju sad ruski predsednik tvrdi da je sve vreme finansirala država, krenuo je u marš na Moskvu „po pravdu“.

Marš je završen posredovanjem beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka, Prigožin je otputovao u Belorusiju, a njegovim borcima je ponuđeno ili da potpišu ugovor s Ministarstvom odbrane, ili da idu s njim u Belorusiju, ili da idu kući.

Iako je sa najvišeg mesta proglašen za veleizdajnika koji je krenuo na Rusiju, krivični postupak protiv Prigožina je obustavljen, a on i vagnerovci amnestirani.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com