Bild predlaže prodaju grčkih ostrva, stadiona, plaža…

Na listi nemačkog tabloida Bild za privatizaciju preko koje bi grčki kreditori došli do novca, nalaze se plaže, marine, dva vladina aviona, 2.500 zgrada u vlasništvu Ministarstva kulture i više od 77.000 drugih nekretnina u vlasništvu grčke države.

bild

Grčka RTV SKAI je danas objavila da Bild na naslovnoj strani piše da bi se te nekretnine mogle uključiti u novi fond za privatizaciju čije je osnivanje naloženo prošlonedeljnim sporazumom Grčke i ostalih zemalja evrozone.

Pominjući da je američki milijarader Voren Bafet nedavno kupio jedno ostrvo kod Atine (kao i glumac Džoni Dep), list piše da su kandidati za prodaju državne plaže na Peloponezu, marine u Epidaurusu i na ostrvu Idri, luke Pirej i Solun, stadioni izgrađeni za Olimpijske igre 2004. godine i bivša američka vojna baza u Irakliju, na Kritu. Među predlozima za prodaju je i 14 grčkih regionalnih aerodroma.

Sporazumom Grčke i ostalih zemalja evrozone je predviđeno da se u novi fond za privatizaciju uključe državne nekretnine čijom bi se prodajom moglo doći do milijardi evra, od čega bi polovina bila za refinansiranje banaka. četvrtina za otplatu državnog duga i četvrtina za projekte razvoja, prenose Nezavisne novine.

Službeno još nije utvrđen popis državnih nekretnina za prodaju jer se očekuje da će to biti deo budućih pregovora Grčke i njenih poverioca o novom, trećem paketu kreditne pomoći vrednom 86 milijardi evra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com