BMW Serija 7: Bavarski luksuz napredniji nego ikad

Šta potencijalni kupac očekuje od svog novog luksuznog automobila? Da li očekuje samo elegantan dizajn ili udobnu vožnju? U svetu koji se više zanima za ekonomičnost i zagađenje životne sredine nego za komfor i performanse luksuznim automobilima prodaja polako opada. Ulazimo u ono tužnije doba auto-industrije u kojoj vladaju hibridi i mali gradski automobili, dok se ljubitelji velikih V12 motora smatraju nesavesnim.
Ipak, tehnologija velikom brzinom napreduje i najveće automobilske kuće se takmiče za najboljeg u klasi. BMW je, kao jedna od takvih, nedavno predstavila novu Seriju 7 koja se, sudeći po dizajnu, ne razlikuje previše od svog prethodnika, ali pravo iznenađenje se krije ispod metalne ljušture novog modela nemačke firme.
2016-bmw-7-series_100524660_l
Ako ste jedni od onih društveno odgovornih kupaca sa malo dubljim džepom bićete više nego zadovoljni novom ponudom agregata koji će pokretati ovu lađu na točkovima. Najslabiji i ujedno najekonomičniji model biće 730d i izbacivaće samo 124 g/km ugljen-dioksida, što je veoma dobro čak i za manje automobile od ovog. Prevarili ste se ako ste pomislili da je ovaj model spor. Njegovo ubrzanje može da se poredi sa ubrzanjem RenaultSport Megane i iznosi 6.1 sekundu do 100 km/h.
Za slučaj da vas ni ove brojke ne zadovoljavaju, oduševiće vas verzija 760Li M Sport koja će do „stotke“ stizati za samo 4.6 sekundi, ali će kupac za ovog prikrivenog sportistu morati da izdvoji nešto više od 140.000 evra. Ako ste definitivno zainteresovani za novu Seriju 7, ali niste kupac sa toliko dubokim džepom možete uzeti u obzir najjeftiniju 730d SE verziju čija će cena iznositi 79.000 evra.
Naravno, BMW ne bi važio za jednu od najozbiljnijih firmi u poslu da se ne bavi inovacijama, a one koje se nalaze u njihovom novom proizvodu nisu viđene do sada. Jedna od najneverovatnijih je novi displej kojim se može upravljati pomoću pet „vazdušnih“ pokreta rukom. Ovim pokretima možete povećavati i smanjivati jačinu zvuka muzike u automobilu i prihvatati ili odbijati poziv, dok će peti pokret imati opciju personalizacije
2016-bmw-7-series-00 (1).
Ono što će veoma fascinirati kupce koje oduševljavaju sitnice i posvećenost detaljima biće krilca ugrađena u prednju masku automobila i otvaraće se u zavisnosti od temperature motora, dok će, noću, podloga oko automobila biti osvetljena belim linijama koje će oslikavati sakrivene LED diode.
Iako je Serija 7 poprilično velika, njena šasija biće napravljena od karbonskih vlakana zbog čega je neuporedivo lakša od modela koji zamenjuje. Karbon se više ne koristi samo u sportskim automobilima, otkriva nam BMW. Ova odluka nemačke kompanije omogućiće do sad neviđeno ležanje u krivini kao i nesvakidašnje udobnu vožnju.
Možda se spolja ne razlikuje previše od prethodnika, ali jedno je sigurno: „Sedmica“ će nas sve zapanjiti i oboriti s nogu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com