Napredujemo zajedno: Bayer i Monsantno, to su srca dva…

Nema spajanja koje je izazvalo toliko medijske pažnje kao ovo trenutno između Bayer-a i Monsanta. I upravo zato i ne čudi ogromna marketinška kampanja, koja bi ne preterano zainteresovanom korisniku velikih svetskih medija veoma verovatno u potpunosti promakla, koju te dve kompanije trenutno sprovode.

Bayer

Niz tekstova u poznatim nemačkim, ali i američkim medijima u kojima se brani rad američke „GMO kompanije“ logična je posledica ovog spajanja. A isto se može reći i za lansiranje, potom i mahnito reklamiranje, sajta Advancing Together (Napredujemo zajedno).

Sajt je pokrenuo Bayer, kupac u ovom poslu, i on je u potpunosti posvećen promovisanju ovog posla. Reklama ide uz poruku „Saznajte više o Bayer-ovom dogovoru da preuzme i Monsanto“, a posetiocima se nude osnovne informacije o spajanju, ciljevi kada je proizvodnja u vezi sa agrikulturom u pitanju, odabrani tekstovi iz medija, kao i osnovne informacije o nemačkoj kompaniji. Odeljak „About Monsanto“ (O Monsantu) ne postoji.

Na početnoj stranici ovog nesvakidašnjeg sajta navedene su osnovne informacije o preuzimanju: dogovorena cena akcija koju će Bayer isplatiti, izjava izvršnog direktora Bayer-a, ciljevi spajanja, budžet kojim će raspolagati nova kompanija, a na samom kraju i izjava predsednika i izvršnog direktora Monsanta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com