Centralna banka Engleske greškom poslala e-mail medijima i…

Bukvalno nisu morali ni da pitaju. Britanski list Guardian dobio je e-mail od visokog zvaničnika Centralne banke Engleske u kojem su bili detalji do tada tajnog projekta „Bookend“, u okviru kojeg nekoliko zvaničnika te institucije istražuje finansijske rizike britanskog napuštanja Evropske unije.

Da situacija bude još komičnija, u ovoj prepisci su navedene i PR preporuke o tome kako negirati postojanje ovog projekta.

Ukoliko neko pita, reći ćemo da se bavimo istraživanjem evropskih ekonomskih pitanja, između ostalog se navodi u e-mailu koji je poslat Guardian-u. Dodaje se i da za postojanje ovog projekta treba da zna samo mali broj ljudi. Ali, avaj.

Centralna banka Engleske je potvrdila autentičnost ove poruke i slanje iste Guardian-u nazvala „nesrećnim slučajem“.

Podsetimo, britanski premijer Dejvid Kameron obećao je da će do kraja 2017. godine biti održan referendum o ostanku te države u Evropskoj uniji. Nakon parlamentarnih izbora u Velikoj Britaniji, na kojima je opet pobedio Kameron, u toj državi se rasplamsala rasprava o mogućem napuštanju EU i sada se sve češće spominje mogućnost da referendum bude održan već naredne godine.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com