Cipras zadržao starog ministra finansija

Ne, Janis Varufakis se ne vraća u Vladu Grčku, već će Euklid Cakalotos, njegov naslednik na mestu ministra finansija, i u novoj vladi Sirize i Nezavisnih Grka zadržati svoju poziciju.

Euklid Cakalotos i Aleksis Cipras

Olga Gerovasili, koja će i u novoj vladi premijera Aleksisa Ciprasa obavljati posao portparola, predstavila je medijima nove, bolje rečeno stare ministre. Bitnijih izmena u grčkoj vladi bukvalno neće biti, tako da se slobodno može reći da su vanredni parlamentarni izbori 20. septembra bili uzaludno održani.

Pored Cakalotosa, poziciju je zadržao i Jorgos Statakis, ministar privrede.

Jedina bitnija promena je „napredak“ Panajotisa Kurublisa sa pozicije ministra zdravsta na poziciju ministra unutrašnjih poslova.

Panos Kamenos, lider manjinskog koalicionog partnera u „novoj“ grčkoj vladi, desničarske stranke Nezavisni Grci, ostaje ministar odbrane, dok Nikos Kocijas ostaje ministar spoljnih poslova, prenosi Katimerini.

Za državnu upravu i dalje će biti zadužen Terens Kvik, član Nezavisnih Grka, dok će njegova stranačka koleginica Elena Kuntura nastaviti sa radom u Ministarstvu turizma.

Promena će biti u samoj strukturi Vlade Grčke. Neka ministarstva će biti restrukturisana, nadležnosti će biti „izmenjane“ između ministarstava, a zamenici ministara će promeniti ministarstva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com