Da li je to moguće: Sumnjiv posao hrvatske ministrice u Srbiji

Suprug buduće hrvatske ministarke spoljnih poslova Marije Pejčinović-Burić demantovao je optužbe da je ona radila za ministra spoljnih poslova Srbije Ivicu Dačića. Burićevoj je poslanik Mosta Miro Bulj u greh pripisao što je navodno bila savetnica Ivice Dačića.

Zoran Burić je izjavio da je njegova supruga radila u Beogradu kao tim lider za jednu francusku firmu, a na projektu Evropske unije za pridruživanje Srbije Evropskoj uniji.

Mariju Pejčinović-Burić, državnu sekretarku u Ministarstvu spoljnih poslova Hrvatske, na funkciju ministra spoljnih poslova predložio je hrvatski premijer Andrej Plenković pošto je ministar spoljnih poslova Davor Ivo Štir podneo ostavku.

Štir je izjavio da ostavku podnosi kako bi na njegovo mesto došao neko ko će „dobro funkcionisati u novoj političkoj konstelaciji“. Premijer Plenković je rekao da je njegova namera da Hrvatsku demokratsku zajednicu čvrsto pozicionira na desnom centru gde je tu stranku, rekao je Plenković, video i njen prvi predsednik Franjo Tudjman i ako Štir , koji je i politički sekretar HDZ-a, tome želi da doprinese, dobro je došao.

U Vladu Andreja Plenkovića ušli su predstavnici Hrvatske narodne stranke-liberalne demokrate što je izazvalo talas istupanja najvidjenijih članova iz te stranke.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com