Danska Vlada preko novina poručila izbeglicama: Ne dolazite!

Danska vlada objavila je u brojnim libanskim novinama oglas koji nosi neizgovorenu, a opet nepobitnu poruku: „Ne dolazite u Dansku“, prenosi Jutarnji.hr.

U objavi su naveli listu faktora koji pokazuju da je Danska nepoželjna destinacija za izbeglice, uključujući nedavno izglasan zakon koji smanjuje socijalne benefite tražiteljima azila, i to čak za 50 odsto.

Na kraju, ukazuju na to da svi koji se nadaju da će u Danskoj dobiti stalno prebivalište – moraju naučiti danski.

Verzije oglasa iza kojih stoji dansko Ministarstvo imigracije, integracije i stanovanja, objavljene su na arapskom i engleskom jeziku, a pojavile su se u ponedjeljak u četiri libanska lista.

Danska je uvela strožu migracijsku politiku otkako je Liberalna stranka koja zastupa politiku desnog centra formirala manjinsku vladu u junu.

Dok su Nemačka i Švedska prigrlile velik broj izbeglica proteklih godina, Danska je taj broj smanjila i zakonima obeshrabrila migrante da doputuju u tu državu.

U julu je danski ministar migracije Inger Stojberg obećao da će objaviti oglas u stranim novinama o promenama u pogodnostima za izbeglice.

„Objava mora sadržavati realne informacije o tome da su beneficije smanjene upola i druga ograničenja koje nameravamo usvojiti“, kazao je Stojberg za dansku televiziju DR.

.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com