EBRD izlazi iz Atlantic Grupe?

Evropska banka za obnovu i razvoj objavila je da je smanjila vlasnički udeo u hrvatskoj Atlantic Grupi. EBRD je prodao 85.000 akcija, odnosno 2,55 odsto Atlantic Grupe, i sada je vlasnik 5,98 odsto kompanije.

„Veoma smo zadovoljni dugim partnerstvom sa Atlantic Grupom i uspesima kompanije u poslednjih nekoliko godina, pogotovo sa snažnim biznis planom, sposobnosti da se prilagodi promenama na tržištu i iskusnom i predanom menadžmentu koji posluje s otvorenošću i transparentošću za primer“, rekao je Miljan Ždrale, prvi čovek Agribusiness sektora EBRD-a za Cerntralnu i Jugoistočnu Evropu.

Ždrale je dodao da EBRD ostaje partner Atlantic Grupi.

Zoran Stanković, potpredsednik sektora Finansije u Atlantic Grupi izjavio je da će EBRD nastaviti da podržava hrvatsku kompaniju, kako kao deoničar, tako i kao investitor.

EBRD je u julu 2010. godine postao suvlasnik Atlantic Grupe, u vreme kada je ta kompanija kupila slovenačku Drogu Kolinsku.

Emil Tedeski, predsednik Uprave Atlantic Grupe, nedavno je za portal Ekonomske Vesti napisao tekst u rubrici Lični pečat, a o kupovini brenda Bakina Tajna u Srbiji.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com