Emil Tedeschi: Bakina Tajna – ljubav na prvi pogled

U Atlantic Grupi u svakom trenutku vrtimo nekoliko scenarija koji se potencijalno mogu uklopiti u širu strategiju razvoja kompanije. Sposobnost adaptacije je uvijek bila, a danas je više nego ikad, ključ uspjeha. Svakako na dugi rok.

U uvjetima globaliziranih uzroka i posljedica potrebno je razmišljati maksimalno široko, a istovremeno biti i vrlo fokusiran. Nije dovoljno biti velik (osim možda u svjetskim okvirima), nego valja konstantno vježbati formu kako bi se zadržala fleksibilnost, sposobnost da se prilagodite bilo kojoj situaciji ili promjeni koju niste i često ne možete predvidjeti.

Bakina tajna otvorila nam se kao poslovna prilika u lepezi različitih akvizicijskih mogućnosti, kao scenarij koji pomalo liči na ljubav na prvi pogled. Međutim, iako je riječ o vrlo lijepoj brendovskoj priči, u tu smo priču kao poslovni ljudi s iskustvom ipak ušli nepomućena uma, a analiza poslovnih potencijala potvrdila nam je prvi instinkt. Bakina tajna savršen je koncept brenda i palete proizvoda. Vaso Lekić primjer je pravog vizionara koji s takvom strašću radi i pripovjeda o Bakinoj tajni da nismo mogli zamisliti boljeg brend ambasadora u našem sustavu.

Proizvod je do te mjere autentičan, da može zvučati neuvjerljivo. Džemovi, ajvar i sokovi od povrća i voća koje raste u kopaoničkim šumama i proplancima ili se uzgaja u neposrednoj okolici, u čistoj prirodi, ručno se kuhaju u velikim šerpama na šporetima, kao što to naše bake rade kod kuće, pa se pakiraju u suvremenu ambalažu koja je dobila svjetsku nagradu za dizajn, i konačno izlaze iz tvornice u Igrošu, selencu podno Kopaonika, dalje u svijet gdje su prepoznati kao premium proizvod.

Brend je sam svoja reklama, dapače, baš tako kako sam nabrojio izgledaju i zvuče visoko producirane reklame iz radionica vrhunskih agencija za bilo koji industrijski prehrambeni proizvod. Osim što je u slučaju Bakine tajne sve istina, bez romantiziranja, uljepšavanja i pretjerivanja. Ovako napravljena reklama za Bakinu tajnu bila bi, realno, dokumentarni film.

Proizvodi se rade od najbolje sirovine, prema tradicionalnoj recepturi i dobrim dijelom ručno. To nije „jedan od“ proizvoda koji može napraviti svatko. I zato vjerujemo da baš naš ajvar može postati globalni proizvod, kao što su to danas u svijetu pizza, kebab ili humus. Upravo proizvodi Bakina tajna – delikatesni ajvar, prvoklasni džemovi i 100 postotni voćni sokovi predstavljaju ono što želimo imati u našem proizvodnom portfelju.

Riječ je o izvrsnom brendu i paleti kvalitetnih, autentičnih proizvoda koji su prepoznati ne samo u regiji, nego i na više od 20 internacionalnih tržišta i već su dio redovne ponude malprodajnih lanaca u Švicarskoj, Švedskoj, Engleskoj, Francuskoj, SAD-u, Australiji, Koreji, Japanu… To znači da baš ovaj asortiman zadovoljava dvije temeljne strateške odrednice razvoja Atlantic Grupe, a to su razvoj kvalitetnih proizvoda i internacionalizacija.

Uz Argetu, Bakina tajna jedan je od naših proizvoda s najvećim internacionalnim potencijalom i imamo značajna očekivanja od međusobnih sinergija. Mi smo prepoznali kvalitetu i potencijal, a Foodland je iza sebe dobio snažan sustav koji razumije brend i koji će mu dati podršku u daljnjem razvoju i u dodatnom jačanju pozicija na međunarodnim tržištima.

Emil Tedeschi
Predsednik Uprave Atlantic Grupe

 

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com