Er Frans: Kriza pred razrešenjem

Poslovodstvo aviokompanije Er Frans ponudilo je pilotima u višednevnom štrajku kompromis: planirano širenje „low cost“ filijale Er Fransa, kompanije Transavia, biće odloženo do decembra.

U strahu da će njihova radna mesta biti izmeštena iz Francuske i da će doći pod udar „socijalnog dampinga“ piloti Er Fransa štrajkuju od prošlog utorka, a u subotu su odlučili da štrajk nastave do 26. septembra.

Danas su se otvorenim pismom u vodećem francuskom listu Mond, pilotima Er Fransa obratili direktori pet drugih francuskih aviokompanije upozoravajućih ih da francuske kompanije već više od decenije smanjuju udeo na tržištu povlačeći se pred konkurencijom unutar i van Evrope, da je više od 60 aviooperatora nestalo, da više od 1.000 pilota traži posao i da se francuske aviokompanije za opstanak bore u poreskim, socijalnim i administrativnim uslovima koji im ne idu na ruku.

„Konkurencija se menja neverovatnim ritmom, i potreba prilagodjavanja je postala vitalnom“, navodi se u pismu i dodaje: „Odbijanje iz straha, konzervativizma ili dogmatizma svakog novog projekta slabi francusku stranu i predstavlja odricanje od budućnosti“, pišu pilotima Er Fransa šefovi FNAM, „Corser Internasional“, XL ervejza, Egl era…

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com