Železnice Srbije nisu obezglavljene

Nakon što je Vlada Srbije predložila smenu izvršnih direktora Železnica Srbije, Svetozara Ćapina i Predraga Jankovića, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović ocenila je da to akcionarsko društvo nije obezglavljeno.

„Naravno, Železnice nisu obezglavljene, Železnice imaju Skupštinu akcionara koja zajedno sa ministarstvom i Vladom radi svoj posao“, rekla je Mihajlovićeva i dodala da je ministarstvo sa smenjenim direktorima održala preko 300 sastanaka u vezi sa ruskim kreditom i da su oni „uvek imali neke nove zahteve“.

Međutim, kako Ekonomske Vesti saznaju, Ćapin i Janković su imali zamerke na previsoke cene koje su predviđene ruskim kreditom.

„Niko nije planirao da budu ovakve smene, ali kad neko drži i koči jednu investiciju šta će biti kad dođu druge investicije? Moj interes je da svi projekti koji su u toku budu završeni“, istakla je Mihajlovićeva.

Ona je rekla da će Vlada Srbije u narednih sedam do deset dana, a nada se i brže, utvrditi ko će biti vršioc dužnosti generalnog direktora Železnica Srbije.

„Premijer i svi članovi Vlade su složni u tom smislu da mi moramo kroz konkurs da dobijemo direktora, odnosno izvršne direktore, tako da ćemo brzo imati vršioce dužnosti“, rekla je ministarka i još jednom negirala da se na Vladi Srbije pričalo o Milanu Beku kao novom prvom čoveku Železnica Srbije.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com