EU: Najzadovoljniji ličnim vezama, najnezadovoljniji finansijama

Građani Evropske unije stariji od 16 godina najzadovoljniji su svojim ličnim vezama, a najnezadovoljniji svojom finansijskom situacijom, pokazalo je istraživanje Eurostat-a o kvalitetu života u EU.

To istraživanje naziva se „Kvalitet života: Činjenice i doživljaji u Evropskoj uniji“.

European Union. People in color of national flag of european country. 3d

Prema tom istraživanju stanovnici EU zadovoljniji su svojim ličnim vezama nego što je njihovo ukupno zadovoljstvo životnom situacijom. Na skali od 0 do 10 oni su svoju životnu situaciju ocenili sa 7, a svoje lične veze sa 7,8.

Od proseka se izdvajaju Belgija i Finska, gde su građani zadovoljniji svojim stambenim stanjem nego ličnim odnosima, Bugarske, gde su svoju stambenu situaciju, zadovoljstvo radnim mestom i vremenom putovanja do radnog mesta rangirali ispred zadovoljstva ličnim odnosima i Švedska, gde su građani zelene površine i površine za odmor ocenili boljom ocenom nego svoje lične odnose.

Što se finansijske situacije tiče, nju su građani EU najgore ocenili – 6.

Najgoru ocenu finansijskoj situaciji dali su svi građani EU izuzev Šveđana, koji su najgoru ocenu dali načinu na koji troše vreme. To obeležje kvaliteta života veoma je važna tema, navodi se u izveštaju, za građane još 19 država i kod njih se nalazi na pretposlednjem mestu, odnosno dobilo je drugu najgoru ocenu. U tih 19 ne spadaju Bugarska, Kipar, Grčka, Hrvatska, Mađarska, Portugalija, Slovačka, Italija i Letonija. Na primer, Kiprani, Grci, Hrvati, Mađari, Portugalci i Slovaci su na pretposlednje mesto stavili svoje zadovoljstvo zelenim površinama i površinama za odmor kojima njihova država raspolaže.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com