Opet predizborno potkupljivanje u Hrvatskoj

Šef Mosta Božo Petrov optužio je HDZ, stranku s kojom je dvaput bio u neuspešnoj koaliciji, da pokušava da potkupi poslanike Mosta.

Tu tvrdnju je konkretnom optužbom o pokušaju potkupljivanja potkrepio poslanik Mosta, a ranije Živog zida, Hrvoje Runtić. U intervjuu za Večernji list Runtić je rekao da je podneo prijavu policiji i PNUSKOK protiv Dragutina Veseljčića (HDZ).

Runtić tvrdi da se Veseljčić sastao s jednim članom Runtićeve porodice, raspitivao se o finansijskim problemima i obećao da će svi oni nestati ukoliko porodica izvši pritisak na Runtića da glasa protiv smene ministra finansija Zdravka Marića koji je u Hrvatskom saboru incirala Socijaldemokratska partija Hrvatske.

„Oni imaju sve informacije o svim mojim i obiteljskim finansijskim problemima. O kreditima, kući, propaloj firmi. Nudili su mi posao i obećali da ću biti finansijski potpuno zbrinut“, tvrdi Runtić.

Veseljčić je saopštenjem demantovao tvrdnje Runtića.

On je rekao da je s Runtićevim ocem Davorom prijatelj još iz vremena kad su obojica bili ratni izveštači. Tako su se kao prijatelji, sa suprugama, sastali u jednoj vinkovačkoj kafani.

„U našem dvosatnom obiteljskom druženju tek smo minutu-dvije posvetili Davorovom sinu Hrvoju, osvrnuvši se na pitanje treba li i hoće li dati potporu Vladi RH. I to je apsolutno sve iz našeg razgovora – što jamčim pod punom kaznenom i materijalnom odgovornošću“, saopštio je Veseljčić.

Runtić ga je optužio da laže i pozvao da se obojica podvrgnu detektoru laži.

Veseljčić je Runtiću zapretio tužbom zbog klevete, a Runtić je na to odgovorio da je spreman da se suoči i svedoči i da se nikad nije pozivao na poslanički imunitet.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com