Evropska centralna banka se sprema za okupaciju

Bezbednosne strukture Frankfurta na Majni mobilisane su još od petka i već od danas pristup kvartu u kome se nalazi nova zgrada Evropske centralne banke omogućen je samo tu zaposlenima i nastanjenima.

ecb

Očekuje se da će pokret Blockupy na ulice Frankfurta u sredu izvesti oko 10 000 ljudi u protestu protiv politike Evropske centralne banke i „politike osiromašenja koju sprovodi Trojka“, a povodom svečanog otvaranja, u uskom krugu, njene nove zgrade.

blockupy2

Gradjani Frankfurta upozoreni su da se bez potrebe ne kreću u zoni protesta jer policija ne može da predvidi koliko bi oni mogli da budu incidentni. Jer, Blockupy, pišu nemački mediji, ovog puta nije hteo da da informacije o karakteru i broju svojih kreativnih akcija tokom protesta.

Ne može se, navodno, predvideti ni radikalnost učesnika ove akcije iz takozvane Antifa-scene iz Italije i Francuske niti isključiti nasilnost.

blockupy3

Blockupy je sa svoje strane saopštio da policija zastrašuje gradjane i da su tokom ranijih protesta nasilje izazivali upravo pripadnici policije, koja najavljuje angažovanje i do 8000 svojih pripadnika.

blockupy4

Frankfurt na Majni, centar evropskih finansijskih institucija i poslovnih banaka, nemački je grad u kome se održava najviše demonstracija – više od 1300 godišnje.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com