Franak: Očekujemo 20.000 ljudi na protestima u subotu

Hrvatsko udruženje “Franak” najavilo je za subotu velike proteste u Zagrebu jer sa državom nije uspelo da nadje zadovoljavajuće rešenje za gradjane zadužene kreditima indeksiranim u švajcarskim francima.

Prestavnici tog udruženja su, kako prenose hrvatski mediji, zatražili ostavku guvernera Hrvatske narodne banke Borisa Vujčića kao i viceguvernera nadležnog za bankarski sektor Damira Odaka i postavilo pitanje  kontroliše li Hrvatska narodna banka bankarski sektor i  ko nadzire Hrvatsku narodnu banku?

Udruženje je oštro protestovalo zbog izjave Mamte Murti direktorke Svetske banke za centralnu Evropu i baltičke zemlje da sudska i izvršna vlast ne treba da traže jedinstveno rešenje za sve gradjane jer nisu svi siromašni i upozorili su Svetsku banku, prvo da se ne meša u unutrašnje stvari jedne zemlje, a drugo, da joj je dužnost da štiti osiromašene gradjane, a ne profite banaka.

“Prisiljeni smo da oganizujemo masovne proteste koje smo dugo odlagali jer smo očekivali da će doći do pomaka u pregovorima. Napunili smo 60 autobusa iz cele Hrvtske a još toliko članova najavilo je da će doći će u ličnom aranžmanu. Apelujemo na Zagrepčane da se i oni pridruže u što većem broju, pozivamo sve gradjane s kreditima, nezaposlene, one koji rade a ne primaju platu, one kojima su ugrožena radna mesta, penzionere, blokirane…” pozvalo je Udruženje Franak, a prenosi zagrebački Jutarnji list.

Protesti počinju u 10 sati na Trgu Franje Tudjmana, kretaće se Ulicom Austrije do Trga bana Jelačića, najavili su organizatori.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com