Hrvati ne daju Inu Madjarima

Vlada Hrvatske, koja se ne može pohvaliti velikom popularnošću, danas je bila ujedinjena s hrvatskom javnošću i zaposlenima u Rafineriji nafte Sisak- neće se dozvoliti da madjarski suvlasnik te kompanije firma MOL ugasi rafineriju u Sisku.

Danas su zaposleni u Rafineriji Sisak doputovali u Zagreb da protestuju pred zgradom Ine gde se se na sednici njenog Upravnog odbora, u kome kao i u Nadzornom veću većinu ima madjarska komapanija MOL,odlučivalo o sudbini i njihove Rafinerije iotpuštanju 338 zaposlenih koji su proglašeni za tehnološki vipak.S obzirom na Molovu većinu, stav Vlade Hrvatske praktično je nebitan sem ako MOL ne zaključi da mu nije od koristi da ulazi u još jedan sukob sa hrvatskom državom,zaključuje Jutarnji list u svom online izdanju.

Današnji dan je završen porukom da se pregovori oko zatvaranja Rafinerije Sisak, kao uslovu za ulaganje 400 miliona evra u modernizaciju Rafinerije Rijeka, nastavljaju.

Hrvatski premijer Zoran Milanović je pred psolanicima hrvatskog parlamentadanas podsetio da on nije bio na vlasti ni kad je Ina prodata ni kad je predata Molu, a članovi njegovg kabineta ponavljali su pred TV kamerama da će sve učiniti Ina ne postane samo irma koja prodaje naftne derivate, nego da ostane i firma koja ih proizvodi.

Hrvatska država i madjarska firma MOL u sporu su oko upravljačkih prava nad Inom, a zbog načina na koji je MOL stekao dominantna upravljačka prava odgovarao je pred sudom i bivši hrvatski premijer Ivo Sanader.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com