I žena je čovek: U čemu je razlika izmedju Tudjmanovog spomenika i (dve) pretučene žene

Hrvatski branitelj Zoran Erceg osudjen je brzo i ekspresno izmedju ostalog i na jednogodišnju zabranu prilaska spomeniku Franji Tudjmanu, podignutom u Zagrebu.

Erceg je kažnjen jer je za vreme otkrivanja spomenika vikao da je Tudjman ratni zločinac.

Zar u Evropi postoji verbalni delikt, pitao bi se inače zapanjeni čitač ove vesti, ali sticaj okolnosti je učinio da se ovim povodom postavlja mnogo gore pitanje.

Naime, u Hrvatskoj već duže vreme traje pravi pravosudni cirkus u kome je, navodno zbog nesavršenog zakona, da se brani sa slobode, i s punim pravom da pridje svojoj žrtvi, pušten siledžija iz Zadra, koji je glavom 17-godišnje devojke tukao o kafanski lavabo dok se nije umorio. Njega je zakon pustio na slobodu, s neotudjivim pravom da pridje svojoj žrtvi i njenoj porodici, a žrtva je, kako to obično biva, stavljena praktično u zatvor – odredjena joj je navodno policijska pratnja!

Dok hrvatski ministar pravde Dražen Bošnjaković petlja o tome kako je obećano da će nesavršeni zakon biti izmenjen tokom prvog kvartala, a ako je obećano, tako će i biti, a sad smo u februaru, zar ne? Dok ministar slavodobitno obećava da će sve biti sredjeno, Sud u Zadru nastavlja pravosudni cirkus.

Pod pritiskom javnosti, čiji pojedini delovi strepe da bi nesavršeni zakon i savršeni siledžija mogli lično da ih (s)nadju, Sud u Zadru je našao način da siledžiju vrati u zatvor, ali je postupajući sudija, navodno, na presudi greškom napisala mesec dana raniji datum od stvarnog…ili tako nešto.

Portparol suda u Zadru uverava da se tehničke greške rešavaju lako i brzo -tehnički…

Vratite se na početak ove vesti, pa ćete znati šta je u evropskom društvu žena, a ko misli da u društvu u kome ovoliko vredi pretučena žena, čovek uopšte vredi više – e vara se, grdno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com